Birka BioStorage in the media by RAPIDUS (Swedish)

Birka BioStorage in the media by RAPIDUS (Swedish)
February 3, 2015 admin

Biobank tar in nytt kapital

Biobanken Birka Biostorage i Lund tar in nya miljoner, både från Gambro-arvtagerskan Ebba Fischer, men också från en ny investerare.

Förra året tog Birka Biostorage in strax över två miljoner kronor från Fischer via en nyemission, nu går hon in med ytterligare en och en halv miljon och blir därmed företagets hittills största investerare. Investeringen kommer främst att användas till att skala upp verksamheten, som sysslar med förvaring och distribution av kliniskt material och referensprov åt framförallt läkemedelsbolag.

– I dag har vi små utrustningsenheter. Vi ökar inte de små enheterna, frysar och kylskåp, utan satsar istället på kylrum och frysrum för att kunna ta in större kvantiteter. Det betyder att vi kan ta hand om och ta emot större kunder, säger VD Ali Ismael till Rapidus.

Utöver den privata investeringen från Crafoordstiftelsens ordförande har bolaget även en ny investerare, Ali Almofadhi. Han är specialistläkare och investerare från Saudiarabien och går in med två miljoner under 2015 och 2016.
– Han har länge visat intresse för Birka, vi fick kontakt redan hösten 2013. Han har varit på plats ett antal gånger, senast i december.

I dagsläget är Birkas största kunder Lundabaserade BioGaia, ett hälsobolag inom probiotika, och Enzymatica, ett bolag som utvecklar produkter mot infektionsdrivna sjukdomar. Senaste tillskottet av kunder är Camurus och CLS (Clinical Laserthermia Systems AB) i Lund.

Birka Biostorage registrerades 2011 och 2013 blev deras första egentliga operativa år. Omsättningen 2013 var strax under en kvarts miljon. Då gick företaget, enligt uppgifter till Rapidus, med två miljoner i förlust men med de nya investeringarna hoppas VD Ali Ismael att företaget har en trygg täckning för de kommande två åren.

Kontaktuppgifter:
Ali Ismail (VD)
+46(0)46 540 39 30
ali.ismail@peterp37.sg-host.com

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*