Birka Biostorage dubblar antalet kunder och planerar Japansatsning

Birka Biostorage dubblar antalet kunder och planerar Japansatsning
November 6, 2015 admin

Lundabaserade Birka Biostorage har dubblerat antalet kunder i år och bäddar för en etablering i Japan. Samtidigt startar grundaren Ali Ismail två nya medicinteknikbolag.

Etableringen i Japan väntas ske under 2017 och Birka Biostorages vd Ali Ismail var nyligen där på besök.

Ett koncept likt Birka är efterlängtat i Japan. Besöket utvecklades till en initial överenskommelse med Japans nationella biobank, som jag hade muntliga diskussioner med i syfte att etablera en Birka Biostorage anläggning på plats, säger Ali Ismail till Rapidus.

Biobanksbolaget, med fem anställda, förvarar och distribuerar provsamlingar åt framförallt läkemedelsbolag, som ställer höga krav på säkerhet och där förvaring kräver speciella tillstånd. Istället för volymer på 1-5 liter förvarar Birka Biostorage numer volymer på uppåt 50 liter i sina lokaler.

Bland de nytillkomna kunderna syns Stockholmsbaserade Diamyd Medical och danska CMC Biologics.

Uppskattningsvis ökar vi omsättningen med 30 procent i år och når över en miljon kronor, säger Ali Ismail.

Ali Ismail har nyligen startat ytterligare två bolag. Insolidex på Medicon Village i Lund ska göra 3D-utskrifter för medicinteknik, bland annat proteser i metall.

Vi ska printa medicintekniska proteser för knäskål, höft eller ben i titan och andra metaller, säger han till Rapidus.

Insolex ska även tillverka metallformer för gjutning av plastartiklar, exempelvis till mobiltelefoner, medicinsk utrustning, satelliter och till bilindustrin. Vd är Hani Makramella, som även är delägare i Birka Biostorage.

Det andra nybildade bolaget, Insanitec som också har sitt säte på Medicon Village, ska syssla med hygienteknik i sjukvård-, läkemedel-, och livsmedelsmiljöer.

Insanitec ska bilda ett team av experter som ska identifiera och analysera risker kring labbhygien, säger Ali Ismail, som är vd även för det bolaget. 

För information kontakta:
Ali Ismail (VD)
ali.ismail@peterp37.sg-host.com
+46(0)708188558

Denna artikel är ursprungligen publicerad i Rapidus nyhetsbrev och återpubliceras med tillstånd från Rapidus”

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*